top of page

STADSVANDRINGAR och STUDIEBESÖK

Anmälan till studiebesök och stadsvandringar görs till expeditionen . I samband med anmälan betalas 100 kr/person (150 kr för icke-medlem) till föreningens bankgiro 298-5521 eller swish 123 559 7455. Övriga kostnader, t ex fika eller entré i samband med besöket betalas på plats. Anmälan är bindande.

 

HISINGEBRON OCH FRIHAMNEN

Onsdag 20 september, kl 14.00

Samling: Utanför operans entré

Hisingsbron invigdes 5 september 2021 och är en av flera förbindelser mellan fastlandet och Hisingen. Under denna vandring ges en beskrivning av hur området runt Lilla Bommen har förändrats, de olika verksamheter och trafiklösningar som har funnits och planeras, samt hur väl dagens bro fungerar som utsiktsplats och trafikförbindelse. Väl på Hisingen,fördjupar vi vår förståelse för Frihamnens betydelse som länk mellan Backaplan och Centralenområdet,
med Jubileumsparken, Frihamnskyrkan, pågående spårvagnsförbindelse, tillfälliga Water
Front Cabins etc.

Guide är Glenn Evans.

 

EVENEMANGSSTRÅKET FRÅN EN ANNAN VINKEL

Onsdag 18 oktober, kl 14.00

Samling: Svingeln

Spinn- och tukthuset vid Svingeln är en av de få fastigheter som är kvar från 1700-talet. Vandringen följer Mölndalsån förbi de relativt nya bostadsfastigheterna i Gårda, spårvagns-museet, brandstationen och nya Ullevi. Vi passerar landeriet Katrinelund in i parkmiljön mellan Skånegatan och Mölndalsån, förbi gymnasieskolor och en av stadens populäraste actionparker, som är placerad ovanpå biografen Bergakungen. Valhallabadet, Scandinavium, Gothenburg Congress Centre och Svenska Mässan avslutar vandringen.

Guide är Glenn Evans.

 

 

DEN UNDERBARA FÄRGEN Göteborgskolorismen i nytt ljus

Fredag 10 november, kl 11.15

Entréavgift: 65 kr

Guidad visning på Göteborgs konstmuseum, Götaplatsen

bottom of page