top of page

STADSVANDRINGAR och STUDIEBESÖK

Anmälan till studiebesök och stadsvandringar görs till expeditionen senast 7 dagar i förväg. I samband med anmälan betalas 50 kr/person till föreningens bankgiro 298-5521 eller swish 123 559 7455. Övriga kostnader i samband med besöket betalas på plats. Anmälan är bindande.

ALBERT LILIENBERGS STAD - TVÅ TEMAVANDRINGAR 

1) Kungsladugård, 15 mars, kl 14.00

Samling: Ica Nära, Kungsladugårdsgatan 104 (hpl Högsbogatan)

Trots att många arkitekter och byggherrar har bidragit till dagens Kungsladugård och Majorna, var det stadsingenjör Albert Lilienberg som till stor del planerade strukturen och utvecklingen för området.Vi går i nordvästlig riktning förbi stiftelsebyggnader, radhus, villor och kvartersstad med landshövdingehus, för att avsluta vid den monumentala Kungsladugårdsskolan vid Älvsborgsplan. Guide: Glenn Evans.

 

2) Lorensbergs Villastad, 5 april, kl 14.00

Samling: Vänster i  entrén, inne i Stadsbiblioteket, Götaplatsen

Bland det allra första som stadsingenjören Albert Lilienberg fick prägla staden med, var området med de ståtliga villorna bakom Götaplatsen.  Efter en snabb reflektion kring Kungsportsavenyn med omnejd, vandrar vi långsamt förbi övriga kulturinstitutioner på Götaplatsen och upp för backen mot Villastaden. Promenaden slutar vid Korsvägen. Guide: Glenn Evans.

 

Stadsvandring i Lundby, 9 maj kl 11.00

Samling på skolgården, fd Kyrkbyskolan, Prästvägen 11.

En rundvandring i gränslandet mellan Sverige och Norge.

Efter vandringen, som tar cirka 1,5 timme blir det kaffe och smörgås i hembygdsgården.

Att ta sig dit? Spårvagn linje 5,6 eller 10, avstigning Gropegårdsgatan, därifrån cirka 10 min promenad. Om du kör bil så är det fri parkering på skolgården.

Guide: Ammi Pettersson

 

 

Studiebesök och utflykter (tider meddelas senare)

 

Sjöfartsmuseet

 

Sofiero (Helsingborg), Dagsutflykt med buss

 

Hillefors Grynkvarn (Stenkullen) med västtrafik

bottom of page