top of page

UNDERHÅLLNING & FÖRELÄSNINGAR

PROGRAMSERIE
TORSDAGAR 13.30 - 14.30 i Salen

Avgift: 50 kr för medlemmar, 100 för icke-medlemmar betalas vid entrén med undantag för vinprovningen som betalas vid anmälan.

8 februari

LIVETS POESI

En diktföreställning av och med Agneta Arpi. Vi får följa henne genom livet från sju till 75 år. Avgift.

15 februari

SPÅREN EFTER VARVEN

Om storvarvsepoken i Göteborg som börjar med starten av Keillers Mek. Verkstad 1841 på Stora Badhusgatan. I ett bildspel berättas om en industriverksamhet som starkt bidrog till Göteborgs ekonomiska utveckling och som såg till att Göteborgs namn sattes på världskartan. Kjell Ring, Varvshistoriska föreningen

22 februari

SÄTT FÄRG PÅ TILLVARON

Duokomp erbjuder ett färgglatt och omväxlande musikprogram med sång och musik av skilda slag från 40-talet och framåt. Svenskt, engelskt, modernt och en och annan schlager och med en färgrik scen och kostym. Avgift.

29 februari

I EMIGRANTERNAS SPÅR

Följ med på en utvandrarresa så som det var en gång i tiden. Tiden då 1,3 miljoner svenskar utvandrade med drömmen om ett bättre liv. Roger Bodin, Emigranternas Hus. Avgift.

7 mars

SÄRLINGAR OCH ANNAN KONST

Ett föredrag om självlärda konstutövare, fantasirika byggmästare och besatta visionärer som inte nödvändigtvis själva ser sig som konstnärer. Per Dahlström, intendent vid Göteborgs konst­museum. Avgift.

14 mars

VINPROVNING - NATURVINER

Från rektor till vinbonde i Spanien. Ola Holm berättar och vi provar naturviner från hans gård. Avgift: 250 kr, betalas vid anmälan.

4 april

TEATER MED SCENODRAMA

ScenoDrama fortsätter kampen med att rädda Allégården från storfinansens omättliga behov. Ingen avgift.

11 april

SMÅ GÖTEBORGSKA KURIOSITETER *

Leif Fredén berättar från sin bok Små göteborgska kuriositeter – En guide till 62 sevärdheter du annars skulle missa. Genom sina promenader i staden har han identifierat det lite udda och anmärkningsvärda i stadsbilden. Dessa kuriositeter bär på en historia. Avgift.

18 april

RESIDENSET I GÖTEBORG *
Berättelser och bilder om Göteborgs äldsta hus från 1651, med händelser som Karl X:s död 1660 och EU-toppmötet 2001. Som hustru till landshövdingen bodde Brittmo Bernhardsson i Residenset i tio år. Avgift.

25 april

SJUNG IN VÅREN MED ALLÉKÖREN
Ingen avgift.

2 maj

SKREDSÄKRING LÄNGS GÖTA ÄLV
Längs Göta älv är det hög risk för ras och skred. Statens geotekniska institut arbetar tillsammans med berörda kommuner, organisationer och andra myndigheter för att minska risken för skred längs älven. Per Bolin, sekretariatschef. Ingen avgift.

16 maj

”TONER I FÖRSOMMARTID”
Lovisa Westbacke framför visor, klassiskt och musikal samt reciterar texter. Melodier och tankar i dialog. Händel, Mozart, Taube, Ulvaeus & Andersson med mera. Avgift.

23 maj

SVENSKA SJÖRÄDDNINGSSÄLLSKAPET
Sjöräddningssällskapet är en svensk ideell organisation, som grundades 1907. De är med i cirka 90 procent av all sjöräddning i Sverige. Camilla Larsson, insamlingsansvarig. Ingen avgift.

bottom of page